12 бойовиків знищили

Цікаво, що про це заявило американське видання The Washington Free Beacon, проаналізувавши знімки з заводу в Татарстані, які з'явилися в лютому, але пізніше були видалені, пише NEWSru.com.

Американські фахівці припустили, що це буде ударний БПЛА, який літатиме на середній або великій висоті. Ці висновки були зроблені на основі розмаху крила і V-подібного хвостового оперення. Фахівці також зазначили, що апарат схожий на американський БПЛА MQ-Reaper.

На тему: Доповідач ООН закликав США розсекретити дані про жертви атак безпілотників

Відео дня

Незважаючи на те, що новий російський безпілотник буде здатний літати на далекі дистанції, він, за словами американських експертів, все ж сильно поступається у веденні повітряного бою безпілотникам інших країн, наприклад, США, які вже зарекомендували себе в бойових операціях. Наприклад, нещодавно американський безпілотник ліквідував лідера пакистанських талібів.

У Росії безпілотник, розробка якого ведеться в обстановці секретності, скоріше за все надійде на озброєння в 2016 році. Як вважають експерти, Росія все-таки поки робить ставку на пілотовані літальні апарати, тому в тому, що стосується безпілотних машин, країна йде з відставанням.

Зазначимо, що деякий час тому російські фахівці заявили, що до 2015-2016 року російські безпілотні літаки стануть одними з найлегших у світі. Як повідомили інженери Тверського Всеросійського науково-дослідного інституту синтетичного волокна (ВНІІСВ), що входить до холдингу "РТ-Хімкомпозіт", була розроблена унікальна технологія отримання високоміцних армуючих ниток з НВМПЕ (СВМПЕ).

На думку вчених, нові нитки в складі композиційних матеріалів дозволять знизити масу планера безпілотних літальних апаратів в 2-2,5 рази.