Эндрю Куомо хочет дать возможность заключенным получать образование прямо в тюрьмах / REUTERS

У в'язницях штату Нью-Йорк з'явиться можливість пройти навчанняу коледжі, пише Lenta.ru. Про це з посиланням на заяву губернатора Ендрю Куомо (Andrew Cuomo) повідомляє 16 лютого телеканал CBS.

Програма буде діяти у 10 в'язницях штату, пише The New York Post. Ув'язнені зможуть отримати ступінь асоціату, проміжну сходинку між дипломом про середню освіту і бакалавріатом, або диплом бакалавра. Навчання займе від двох з половиною до трьох років.

Загальна вартість програми не називається, проте повідомляється, що навчання обійдеться державі в 5 тисяч доларів на одного ув'язненого. Губернатор підкреслив, що це не така велика сума порівняно з 60 тисячами доларів, які щорічно витрачаються на кожного засудженого.

Відео дня

Читайте такожУ Казахстані побудують першу приватну вязницю

Більше того, так як за статистикою 40 відсотків звільнених в'язнів знову потрапляють до в'язниці, Коумо впевнений, що вкладення окупляться. За словами губернатора, колишнім ув'язненим з освітою буде простіше знайти роботу, і вони вирішать не повертатися до злочинної діяльності.

У підпорядкуванні влади штату Нью-Йорк знаходяться 58 в'язниць, в яких містяться майже 55 тисяч ув'язнених. У рік місцевий уряд витрачає на них 3,6 мільярда доларів.

Всього в тюрмах США знаходяться 2,3 мільйона чоловік. Країна є лідером в світі за кількістю ув'язнених у відсотковому співвідношенні до решти населення. Американська влади витрачає на утримання в'язниць 60 мільярдів доларів на рік.