REUTERS

Про це в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine заявив прем'єр-міністр Фінляндії Олександр Стубб, передає ZN.UA. За його словами, ЄС мав ілюзію, що Кремль можна інтегрувати з Заходом.

Читайте такожЕкс-глава МЗС Чехії: якщо Києву не допомогти зброєю, Путін зжере Україну частинами

"Ми на Заході забули, що росіяни не схильні приймати правила. Вони хочуть їх нав'язувати самі. Ми захотіли дати їм західну модель, але це не спрацювало. Тепер Заходу треба це визнати і переглянути своє ставлення до Росії", - сказав Олександр Стубб.

Відео дня

Він додав, що позбутися ілюзії про співпрацю з Росією треба було ще в 2008 році під час війни в Південній Осетії, коли російська армія вторглася на територію Грузії. Фінський прем'єр додав, що не треба бути військовим експертом, щоб зрозуміти очевидність присутності російських солдатів на сході України сьогодні.

Прем'єр-міністр Фінляндії додав, що його країна підтримує жорсткі санкції проти Росії і готова жертвувати економічним співробітництвом з нею. "У нас 1300 кілометрів спільного кордону. Росія є для нас одним з основних торговельних партнерів поряд з Німеччиною і Швецією. Але наші принципи не продаються. Ми вибрали команду в 1995 році - ЄС", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Євросоюз залишив в силі санкціїпроти Росії, можливість скасування навіть не обговорювалася.