Експерт розповів, що може статися в Африці / фото REUTERS

Такі африканські країни як Буркіна-Фасо, Малі, Гвінея і Алжир безпосередньо, цілком і повністю залежні від РФ.

Про це сказав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "Буркіна-Фасо, Малі та Гвінея контролюються ПВК "Вагнер", а Алжир давній союзник РФ в регіоні і країна №1 з імпорту російської зброї і техніки", - розповів деталі експерт.

Він додав, що крім цього, проектом газопроводу з Нігеру в Алжир керує "Газпром", а охороняють об'єкт найманцями ПВК "Вагнера". Це, за словами експерта, говорить про те, що РФ зайшла в Африку серйозно.

Відео дня

"Але зараз мова йде про більше. Якщо Судан і Нігер зійде з рук путчистам, якими керує Кремлем, і осередки яких є в кожній африканській країні, то наступним буде Чад", - висловив думку аналітик і додав, що потім підуть країни, "керівництво яких поки поза російським ареалом".

Коваленко зазначив, що в підсумку, втрата пильності Заходу в Африці призвела до втрати контролю над континентом, а все це може вилитися у велику війну, яка спричинить голод, гуманітарну катастрофу, мільйони біженців, виникнення нових терористичних організацій і радикальних рухів.

"Хмари над Африкою згущуються і ця злива нічого хорошого посушливому континенту не обіцяє. Дії міжнародного співтовариства можуть вплинути на ситуацію, але якого рівня вони будуть, з урахуванням слабкої позиції Заходу на континенті в останні роки - питання актуальне і тривожне", - підсумував експерт.

Африка та Росія

Вплив РФ на деякі країни Африки досить серйозний і йде ще з часів СРСР.  У РФ днями провели саміт Росія-Африка, на якому африканські лідери закликали російського президента Володимира Путіна до стабільних поставок українського зерна. Зокрема, 27 липня країни Африки вимагали від Росії повернутися до "зернової угоди", і погрожували Кремлю погіршенням відносин. 

Вас також можуть зацікавити новини: