Путін прокоментував затримання "вагнерівців" у Білорусі \ REUTERS

Президент Росії Володимир Путін заявив, що спецслужби України і США представили бійців ПВК «Вагнера» в Білорусі як «ударну силу для розгойдування ситуації» під час виборів.

Читайте такожЦе все інсинуації: у Кремлі відреагували на затримання "вагнерівців" у Білорусі

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав в інтерв'ю каналу «Росія 1».

Відео дня

«Це акція спецслужб. Людей, про яких ви сказали (бійців ПВК «Вагенера» - УНІАН), наосліп використали, для того щоб перемістити на територію Білорусі, поставити перед ними абсолютно легальні цілі. Вони повинні були, як їм сказали, виїхати в будь-яку країну, в Латинську Америку, на Близький Схід, просто для абсолютно легальної роботи. Насправді їх затягли на територію Білорусі та представили в якості можливої ударної сили для розгойдування ситуації під час передвиборчої кампанії, що абсолютно не відповідало дійсності», - зазначив Путін.

Він заявив, що «люди ... їхали на роботу в третю країну».

«Їх просто заманили туди, перетягнули через кордон. Наші прикордонники їх не випускали, до речі кажучи, вони ж не могли в'їхати. Але за підробленими документами їх фактично ввезли», - вважає російський лідер.

«Це операція українських спецслужб спільно з американськими. Зараз це достовірно відомо. Деякі учасники цього процесу, спостерігачі, люди добре поінформовані тепер навіть не приховують це», - додав Путін.

Задержане "вагнеровцев" під Мінськом:

  • 29 липня в Білорусі затримали бойовиків ПВК "Вагнера", 32 - під Мінськом, ще одного - на півдні країни. Серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі.
  • За інформацією правоохоронних органів Білорусі, до них надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в країні в період виборчої кампанії.
  • Білорусь попросила Україну перевірити причетність затриманих до скоєння злочинів в Україні. 30 липня Україна почала консультації з Білоруссю про екстрадицію бойовиків.
  • 7 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна повинна довести провину затриманих бойовиків, щоб білоруські правоохоронці здійснили їх екстрадицію.
  • Вже через два дні Лукашенко повідомив, що отримав від президента РФ Путіна лист із викладенням усіх фактів навколо ситуації із затриманими "вагнеровцями".
  • 11 серпня Офіс генпрокурора України направив до Генпрокуратури Білорусі запити про видачу 28 бойовиків. Усі 28 осіб, серед яких 9 громадян України, підозрюються в участі в терористичній організації.
  • 14 серпня Білорусь видала Росії 32 "вагнеровці".
  • У зв'язку з цим в Офісі президента України заявили, що очікували від влади Білорусі юридично коректного і зваженого рішення, а в МЗС України не виключили можливості звернення до Інтерполу.