Данія передасть Україні ще 45 танків / фото скріншот

Данія вирішила передати Україні ще 45 танків - 30 типу Leopard 1 та 15 типу Т-72.

Про це заявив міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен на 15-му засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), передають данські ЗМІ.

Йдеться про 15 модернізованих танків радянського виробництва Т-72, а також 30 танків Leopard 1.

Відео дня

За словами міністра, танки Т-72 українські військові зможуть застосовувати одразу, а для Leopard 1 екіпажі мусять пройти додаткову підготовку.

Ця військова допомога є частиною пакета на суму близько 830 мільйонів євро (5,8 млрд данських крон), про який Данія оголосила минулого тижня без уточнення деталей.

Раніше Данія вже закупила та передала для України 100 танків Leopard 1 у співпраці з Німеччиною та Нідерландами. Перші 10 танків з цього пакета прибули в Україну на початку вересня.

Західні танки для України

Як раніше писав УНІАН, Україна отримає додаткові танки Leopard 2. При цьому повідомлялося, що поставки, які повинна здійснити компанія Rheinmetall, профінансують Данія і Нідерланди. Країни придбають основні бойові танки для того, щоб замінити пошкоджену техніку. 

Також повідомлялося, що ФРН має намір наростити поставки танків Leopard 1 Україні.

"Ми не зможемо замінити кожен танк, що вийшов з ладу, але з липня ми будемо нарощувати поставки Leopard 1 A5", - обіцяв міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Вас також можуть зацікавити новини: