На Зіміна скоєно замах / Скріншот

Президента РФ Володимира Путіна постійно оточують десятки міцних хлопців-працівників ФСБ. Але охороняють ці люди не тільки главу країни-агресора, але і той самий ядерний чемоданчик, який бункерний президент часто носить з собою. 

А днями в британському таблоїді Mirror з'явилася інформація, що один з колишніх охоронців цієї валізки поранений пострілом в голову. Йдеться про 53-річного Вадима Зіміна. 

Журналісти проекту FreeДом нагадують, що Зімін носив ядерну валізку ще тоді, коли президентом РФ був Борис Єльцин. Пізніше він перейшов на службу до Путіна. А далі президент Росії чомусь прибрав його з цієї посади. Чому так сталося, ніхто не знає.

А зараз Зімін був знайдений з простреленою головою в своїй квартирі під Москвою. 

"Ми не знаємо, що там сталося. Або він просто вийшов з довіри, або він почав говорити, що йому війна не подобається. Це теж цілком можливо. Це могло стати підставою для того, що його потрібно прибрати", - говорить політолог Володимир Фесенко. 

Зімін був полковником. Те, що він не пішов на підвищення, зазначає політолог, говорить про те, що він не був фаворитом Путіна, не заслужив його довіри. 

Фесенко зазначає, що в РФ дуже багато зараз загадкових смертей серед бізнесменів, які працювали з російською владою.

Поки що Зімін перебуває у важкому стані в реанімації. Що стало причиною замаху, поки невідомо.

"Якщо ця людина раптом з якихось причин виходить з довіри, таку людину простіше прибрати фізично, ніж відправити у почесну відставку", - підсумував політолог.

У Росії полковник ФСБ Вадим Зімін, який був охоронцем президента РФ Володимира Путіна і носив із собою так звану "ядерну валізку", потрапив до лікарні з вогнепальними пораненнями голови.

Вас також можуть зацікавити новини: