Майкл МакФол впевнений, що Путін впаде | фото REUTERS

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну стало катастрофою для президента РФ Володимира Путіна, і розв'язана Росією війна знищить "путінський режим".

Про це заявив Майкл МакФол, посол США в Росії в 2011-2014 роках, директор Інституту Фрімена-Сполі з міжнародних досліджень Стенфордського університету, пише "Сьогодні".

"Я впевнений, що ця війна катастрофічна для уряду Путіна і для самого Путіна. Не знаю, як він впаде, але зараз ми бачимо початок кінця путінізму. Тому що він зробив величезну помилку, не розрахувавши це вторгнення у вашу країну", – сказав Макфол.

Він підкреслив, що Путін перебуває при владі вже 22 роки, і тому приречений на поразку.

"Кожна країна світу, де керівництво таке старе і стільки перебуває при владі, приречена. Тому що вони не слухають їх фінансові міністри, вони не слухають своїх радників, вони не слухають прем'єрів", – сказав він.

За словами дипломата, Путін не слухає нікого і впевнений, що робить все правильно і це одна з проблем.

Майкл МакФол також підкреслив, що у Путіна немає такої великої підтримки в Росії, як це намагаються показати провладні пропагандисти.

"Зараз кажуть, що 80% підтримують Путіна. Не вірте цим соціологічним опитуванням. Тому що в країні ГУЛАГ ніхто вам не говорить правду, коли до них звертаються з такими опитуваннями. Ніхто їм не скаже", - підкреслив Майкл МакФол.

Екс-посол в Москві також висловив надію, що після Путіна в Росії буде більш "відкритий і прозорий режим".

Раніше військовий аналітик, директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак зазначив, що Путін програв війну за Україну, і саме тому він підлягає фізичній ліквідації.

Вас також можуть зацікавити новини: