Всі 1500 французьких військових, які розміщені в Нігері, повинні покинути територію Нігеру / фото ua.depositphotos.com

Військова хунта, що прийшла до влади в Нігері в результаті недавнього військового перевороту, оголосила про денонсацію військових угод з Францією. 

Згідно з рішенням, всі 1500 французьких військових, які розміщені в Нігері, повинні покинути територію країни. 

У свою чергу влада Франції заявила, що відмовляється визнавати рішення військових Нігеру денонсувати військові угоди з Парижем.

Відео дня

"Франція нагадує, що правова основа її співпраці з Нігером в області оборони заснована на угодах, укладених із законною владою Нігеру", - йдеться в повідомленні французького МЗС.

Тим часом надходять повідомлення, один з найбільших французьких телеканалів "France 24", мовлення якого вчора обірвалося в Нігері, повідомляє про встановлення контактів між владою Нігеру і "Групи Вагнер". 

Ситуація в Нігері - подробиці

Військова хунта, яка захопила владу, погрожує негайно реагувати на будь-яку "агресію з боку країн ЕКОВАС" (регіональний союз країн Західної Африки, який має власні колективні збройні сили ECOMOG).

Повалений президент Нігеру Мохамед Базум звернувся до США та світової спільноти з проханням "допомогти відновити конституційний порядок в Нігері".

Кілька країн ЕКОВАС вже висловили готовність взяти участь у військовій операції на території Нігеру для повернення до влади поваленого президента.

Вас також можуть зацікавити новини: