У МЗС ЛИтви прокоментували ймовірну відправку військових в Україну / фото Марина Григоренко

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс сумнівається в тому, що країни-члени Євросоюзу на даний час можуть зайняти єдину позицію щодо відправлення військових в Україну. 

Про це литовський дипломат сказав на зустрічі міністрів закордонних справ країн Євросоюзу. "Не думаю, що є можливість погодити щось", – прокоментував дипломат.

"Ми довели у минулому неспроможність домовитися з менш чутливих питань… Тому не вірю, що ми зможемо домовитись про щось на кшталт цього", – висловив він свою думку.

При цьому він підкреслив, що Литва готова "розглянути усі опції та бути частиною коаліції, яка допоможе Україні виграти цю війну".

Заяви про відправку західних військових в Україну

Нещодавно французький президент Емманюель Макрон заявив, що "не можна виключати" ймовірного відправлення західних військових в Україну.

Цю ідею підтримав радник президента України Михайло Подоляк. Він підкреслив, що такі розмови свідчать "про абсолютне усвідомлення ризиків, які представляє для Європи мілітаристська, агресивна Росія".

 А 17 березня координатор зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що США не мають нічого проти пропозицій інших країн-членів НАТО направити своїх військових до України. Кожна держава має ухвалювати рішення щодо цього самостійно.

Вас також можуть зацікавити новини: