ХАМАС привітав дії двох загиблих бойовиків, назвавши їх «мучениками джихаду» / фото REUTERS

Палестинське угруповання ХАМАС взяло на себе відповідальність за атаку зі стріляниною на в'їзді до Єрусалиму сьогодні вранці, в результаті якої загинули троє ізраїльтян і шестеро отримали поранення. Про це повідомляє The Times of Israel.

У заяві угруповання привітало дії двох загиблих бойовиків, братів Мурада та Ібрагіма Намрів із східноєрусалимського району Сур Бахер, називаючи їх "мучениками джихаду".

Як відомо, під час теракту загинули троє ізраїльтян: 24-річна Лівія Дікман, суддя-равин Елімелех Вассерман, 73 роки, і Ханна Іферган, якій було близько 60 років. Двоє зловмисників вийшли з автомобіля близько 7:40 ранку та відкрили вогонь по людям на автобусній зупинці.

Відео дня

Поліція повідомила, що двоє солдатів, які не були на службі, і озброєний цивільний у цьому районі відкрили вогонь у відповідь, убивши двох терористів.

Двоє загиблих бойовиків були членами ХАМАС і раніше були ув'язнені за терористичну діяльність. Мурад перебував у в'язниці з 2010 по 2020 рік за планування терактів під керівництвом терористичних елементів у секторі Газа, а Ібрагім був ув'язнений у 2014 році за нерозкриту терористичну діяльність.

Взявши на себе відповідальність за теракт, ХАМАС зазначає, що напад є відповіддю на війну Ізраїлю проти угруповання в секторі Газа та вчорашнє вбивство двох дітей у Дженіні.

ХАМАС також закликав до "ескалації опору" і заявив, що "герої нашого народу мобілізуються, щоб помститися за кров мучеників".

Війна Ізраїлю та ХАМАС - останні новини

Напередодні ізраїльська армія заявила про атаку на півночі сектору Газа. В ЦАХАЛі зазначили, що групу військових атакували трьома вибуховими пристроями.

Також УНІАН повідомляв, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв відновити війну проти ХАМАС після перемир’я. Його домовилися продовжити до 1 грудня.

Вас також можуть зацікавити новини: