Володимир Путін дав обіцянки президенту Ірану щодо Сирії, щоб отримати іранські дрони, повідомив експерт / фото mil.in.ua

Президент Росії Володимир Путін під час поїздки в Тегеран домовився з главою Ірану Ібрагімом Раїсі про постачання іранських дронів в обмін на виведення частини військ РФ з Сирії і передачу військових баз іранцям.

Іран, по суті, вступив у війну проти України на боці РФ, розповів директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос в ефірі телемарафону.

"...Росіяни виводять частину своїх військ з Сирії, передають військові бази іранцям і, відповідно, замість цього як би іранці... обіцяли поставити ці ось дрони, оскільки дійсно у росіян з дронами проблеми...", - сказав експерт.

Нагадаємо, у липні Володимир Путін в Тегерані зустрівся з Ібрагімом Раїсі. На зустрічі також був присутній президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

РФ використовує в Україні іранські дрони - це треба знати

У середині серпня з'явилася інформація, що Іран продав РФ тисячу своїх дронів.

13 вересня Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України повідомило, що наші воїни вперше збили іранський ударний дрон Shahed 136 ("Шахід-136"). Ворожий безпілотник збили на Харківщині поблизу Куп'янська.

Росія вже не раз атакувала Одесу іранськими дронами-камікадзе. Зокрема, в результаті ворожої атаки, здійсненої 23 вересня, було зруйновано адмінбудівлю у припортовій зоні, загинули дві людини.

Міністерство закордонних справ Україна вже відреагувала на те, що Іран продав свої дрони Росії - позбавило іранського посла акредитації. 

Сам Іран стверджує, що РФ безпілотники не продавав.

Вас також можуть зацікавити новини: