Беттель звернувся до росіян в ОБСЄ / Скриншот

Глава Міністерства закордонних справ Люксембургу Ксав’є Беттель, який є відкритим геєм, на засіданні ОБСЄ звернувся з емоційною промовою до російської делегації.

"Можливо, деякі з вас будуть шоковані, але у мене були хороші стосунки з президентом Путіним, я дзвонив йому, обмінювався з ним думками. І на початку війни я також закликав до Зеленського і Путіна, намагався провести обмін думками. Після Бучі я відчував, що не було ніякого бажання знайти рішення", - сказав він.

Беттель каже, що Москва зруйнувала все, що було побудовано: культурні, політичні та економічні відносини. Також він розповів про свою розмову з російським диктатором.

Відео дня

"Я сказав йому, щоб він знав, що його найближчі друзі зараз - це Пхеньян, це Північна Корея, це Сирія, це Еритрея. Він розповідав мені про російську мову, він розповідав мені про флот, він розповідав мені про політичну зброю", - згадує він.

Голова МЗС каже, що представники інших країн критикували його намагання "простягнути руку". "Почати війну легко. Здатність закінчити війну показує, якими є лідери.... Ви зробили велику помилку", - сказав він російським дипломатам.

Засідання ОБСЄ: Лаврову влаштували демарш

Як відомо, сьогодні представники Литви, Латвії, Естонії, Польщі Та України бойкотували захід через запрошення Лаврова. Під час його виступу деякі делегати вийшли з зали.

Крім того, голові російського МЗС довелося змінювати маршрут на цю зустріч, оскільки Греція заборонила проліт борта, на якому перебувала речниця російського міністерства закордонних справ Марія Захарова.

Вас також можуть зацікавити новини: