Україна отримала танки Leopard 1A5 / скріншот

Для навчання українських військовослужбовців Данії довелося взяти кілька танків Leopard 1A5 з музеїв, оскільки вони були у набагато кращому стані, ніж машини, які перебували на зберіганні з 2005 року, пише Forbes.

"Вік Leopard 1A5 представляв проблему. Більшість танків насправді належали німецькій фірмі Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft і простояли на складі протягом двох десятиліть. Вони потребували ремонту", - йдеться у публікації.

У результаті було ухвалено рішення звернутися за допомогою до музеїв. Адже, як зазначив начальник штабу ЗС США, майор Кім Фонсека, було не так багато часу. І щоб навчання українських бійців розпочалося негайно, три музеї надали для цього шість робочих танків.

Відео дня

Через чотири місяці німецький виробник танків Rheinmetall почав постачати відремонтовані, практично нові Leopard 1A5. Десять з них відразу відправили в Україну, решту поставили для навчання військових.

Танки Leopard в Україні - що повідомлялося

Нагадаємо, 8 вересня стало відомо, що Україні передали перші танки Leopard 1а5 від Данії, Нідерландів та Німеччини.

"10 танків Leopard 1 вже на території України, і ще більше - на підході. Тепер вони можуть стати частиною наступу, який українці ще тільки починають. Робота, що ведеться з весни, не припиняється", - повідомили у Командуванні оборони Данії.

Також повідомлялося, що паралельно данські та німецькі інструктори навчають українських військовослужбовців, процес проходить у тісній співпраці з перекладачами та представниками танкової промисловості Німеччини.

Вас також можуть зацікавити новини: