Лукашенко з Путіним - давні партнери / Фото: REUTERS

Олександр Лукашенко збирається до Москви на перемовини з російським президентом Володимиром Путіним 14 вересня.

Про це журналістам у п’ятницю повідомив речник Путіна Дмитро Пєсков.

Читайте такожЄвросоюз продовжив санкції проти Росії

Відео дня

«Так, візит Лукашенка справді відбудеться у понеділок, 14 вересня. Буде робочий візит. У нього (Лукашенка) буде спілкування з президентом Путіним», – відповів він.

Пєсков уточнив, що підписання документів на зустрічі не планується.

Зустріч Лукашенка з Путіним була запланована ще до поїздки російського прем’єра Михайла Мішустіна в Мінськ 3 вересня. Тоді білоруський глава заявив, що побачиться з президентом РФ та «розставить всі точки над «і».

Під час розмови з росіянином Лукашенко, зокрема, заявив про начебто фальсифікацію отруєння Навального, знову згадав Україну та пригрозив сусіднім країнам армією.

Захід побоюється можливого втручання Росії у справи Білорусі. Нові застереження ЄС висловив після заяви Путіна про формування резерву силовиків на прохання Лукашенка для розгону протестувальників.

У США ж відповіли, що покарають РФ у разі військового вторгнення до Білорусі.

Вибори та протести в Білорусі: хронологія подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • В Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.