Така подія сталася 28 травня / колаж УНІАН, скриншот, фото Straż Graniczna

Іноземець, який намагався прорватися через шлагбаум на кордоні з Білоруссю, вдарив ножем польського прикордонника, внаслідок чого він був поранений. Про це повідомила прикордонна служба Польщі

У відомстві розповіли, що у районі прикордонної застави в селі Дубичі Церковні близько 50 іноземців кидали в бік польських прикордонників гілки та каміння. Під час спроби мігрантів перетнути кордон один з них поранив ножем польського військового. 

Коли інший прикордонник надав першу медичну допомогу своєму колезі, то іноземці і далі поводилися агресивно та напали вже на другого офіцера. Врешті-решт військового шпиталізували до лікарні.

Крім того, незадовго до цієї події через напад мігрантів в Біловежі прикордонника вдарили розбитою пляшкою, його теж доставили до медзакладу. 

Також поблизу села Дубичі Черкеські один з іноземців поранив прикордонника палицею, до якої було прикріплено ніж. Він отримав медичну допомогу в лікарні. 

Зброя, яку використовували мігранти проти прикордонників / фото Straż Graniczna

Після інциденту з пораненням прикордонника прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що їде на місце подій, а до кордону направлять підкріплення. Про це він написав у соцмережі X.

За його словами, наразі солдати та офіцери захищають кордон, ризикуючи власним життям. 

"Пораненому солдату надається належний догляд, як і його родині. Ми відправили додаткові сили на кордон. Завтра вранці я буду там", - запевнив політик. 

Напад на прикордонників - останні новини

Як писав УНІАН, на Одещині росіянин напав на прикордонника та намагався відібрати у нього зброю. Такий інцидент стався в ніч проти 9 травня. Зазначається, що перед затриманням чоловік намагався незаконно переправити через кордон жителя Києва.

Також повідомлялось, що на Закарпатті двоє ухилянтів напали на прикордонника, відібрали у нього зброю та втекли до Румунії. За словами журналіста, така подія трапилась на ділянці ВПС "Ділове" - ВІПС "Богдан". 

"Після виявлення 2 чоловіків поблизу кордону прикордонник здійснив два попереджувальні постріли у повітря. Однак, замість того, щоб зупинитися, порушники напали на прикордонника та відібрали у нього пістолет "Форт 12 Р", - зазначив журналіст Віталій Глагола.

Вас також можуть зацікавити новини: