Мільярдер розповів, як Володимир Путін у 2004 році допомагав Віктору Януковичу боротися за президентське крісло в Україні / ілюстративне фото УНІАН

Очільник Російської Федерації Володимир Путін вкладав величезні кошти в проведення в Україні у 2004 році передвиборчої кампанії тодішнього лідера "Партії регіонів" Віктора Януковича.

Гроші "випльовували", зокрема, з російського газового монополіста "Газпрому", розповів російський бізнесмен-мільярдер, колишній близький друг президента РФ, екс-член російської Ради Федерації Сергій Пугачов в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, повідомляє видання "Гордон".

За його словами, виділені кошти "роздерибанили". 

Відео дня

Співбесідник додав, що Путін не міг зрозуміти, що Януковича не обрав народ, оскільки для нього немає такого словам.

Читайте такожПутін заступився за Януковича: його начебто хотіли вбитиПугачов сказав, що, на думку російського лідера, щось пішло не так, оскільки не доплатили чи кошти вкрали.

"... Він (президент Росії – Ред.) витратив величезні гроші на передвиборчу кампанію Януковича (у 2004 році – Ред.). Просто їх ось так само випльовували, з "Газпрому", звідти, звідси, політтехнологи... Гроші, звісно, роздерибанили…", – заявив бізнесмен.

Раніше Сергій Пугачов говорив, що Володимир Путін любив гроші. Мільярдер також розповів, що очільник РФ "потужно" витрачає кошти на підкуп політиків та президентів різних держав. 

Президентські вибори в Україні у 2004 році – довідка УНІАН

Нагадаємо, у 2004 році Віктор Янукович був прем’єром України. Під час президентських виборів він потрапив у другий тур разом з колишнім очільником уряду Віктором Ющенком і, за попередніми даними, переміг. 

Януковича звинуватили у використанні адмінресурсу, на підтримку Ющенка розпочалися масові протести. Акції протесту назвали Помаранчевою революцією. Під тиском громадськості вирішили провести третій тур виборів. За результатами нового голосування переміг Ющенко.