Сахар Бен-Села пережив напад ХАМАС на місце проведення фестивалю в Ізраїлі / фото ua.depositphotos.com

Під час нападу на Ізраїль у суботу, 7 жовтня, терористичне угруповання ХАМАС вбило сотні людей на місці проведення музичного фестивалю на півдні країни. Сахар Бен-Села, який пережив ту страшну подію, описав те, що сталося, як "забій тварин". 

"Це ніби вони забирають усіх тварин в одне місце і всіх їх розстрілюють", – розповів він в інтерв’ю Крістіані Аманпур з CNN, сидячи в інвалідному візку в лікарні Тель-Авіва. 

"Навіть у найбільшій, найгіршій сцені, яку ми бачили у фільмах, я не можу пояснити, скільки куль і ракет летіло навколо нас", – поділився чоловік.

Відео дня
Сахар Бен-Села розповів про пережите на фестивалі в Ізраїлі, де ХАМАС вбив сотні людей / фото CNN

За його словами, поліцейський наказав відвідувачам фестивалю йти до укриття – до цього заклику прислухалися десятки людей. Проте нападники почали кидати в укриття гранати і стріляти в людей впритул. Чоловік наголосив, що багато хто загинув.

"Мене заділо… Але я не міг зрозуміти, що сталося", – згадав Сахар.

Чоловік додав, що світ повинен знати, що "це було свято миру, і ми не зробили нічого, щоб їх спровокувати". 

"Ми просто танцювали і веселилися", – сказав чоловік, що пережив напад терористів. 

Напад ХАМАС на Ізраїль: основне

Рано вранці у суботу, 7 жовтня, бойовики терористичного угруповання ХАМАС напали на Ізраїль. З сектора Гази в бік країни випустили тисячі ракет, сотні територистів проникли в ізраїльські населені пункти. Проривалися бойовики з землі, повітря і води.

Відомо, що жертвами нападу ХАМАС стали понад 1200 людей. За офіційними даними, серед них щонайменше три українці. 

Під час нападу неподалік від кордону між Газою та Ізраїлем проходив музичний фестиваль. За даними ізраїльської рятувальної служби Zaka, там було знайдено щонайменше 260 тіл. На відео, опублікованих у соціальних мережах, було видно, як деякі учасники були взяті в заручники бойовиками ХАМАС. Доля переважної більшості з них невідома.

ЗМІ повідомляють, що ХАМАС готував напад на Ізраїль більше року. При чому день атаки було обрано не випадково. Бойовики здійснили напад на країну в шабат і єврейське свято навмисно – щоб завдати максимальної шкоди.

Вас також можуть зацікавити новини: