У Кремлі не визнають своєї відповідальності за отруєння Навального / фото REUTERS

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не вважають отруєння опозиціонера Олексія Навального причиною для розширення антиросійських санкцій.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Пєсков сказав журналістам.

«Ми не розуміємо, що може бути причиною для будь-яких санкцій. Нам у цілому не прийнятні санкційні розмови і санкційна мова, вважаємо це абсолютно неприйнятним. Але в даному випадку ми не розуміємо причини для обговорення теми про які-небудь санкції», - сказав Пєсков.

Відео дня

Читайте такожЄС і НАТО вимагають покарати причетних до отруєння Навального "Новачком"Також він назвав «емоційними» заяви представників західних країн про можливість введення санкцій стосовно компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу «Північний потік-2».

За словами Пєскова, цей проект реалізується для забезпечення енергобезпеки європейського континенту.

«Емоційні заяви не ґрунтуються на фактології - це міжнародний комерційний проект, який в інтересах і Росії, і Німеччини, і всього європейського континенту», - заявив він.

2 вересня в Twitter Ради нацбезпеки США повідомили, що Сполучені Штати співпрацюватимуть з союзниками щодо притягнення до відповідальності осіб, причетних до отруєння Навального, зокрема порушать питання про запровадження нових санкцій стосовно Росії.

Отруєння Навального: хронологія подій

  • 20 серпня Навальний повертався в Москву до Томська, в польоті йому стало зле, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували.
  • За два дні Навального евакуювали з Омська до берлінської клініки Charite.
  • 24 серпня фахівці Charite заявили, що медичні дослідження свідчать про отруєння Навального.
  • 2 вересня прес-секретар Навального Кіра Ярмиш повідомила, що, за інформацією уряду Німеччини, політика отруїли речовиною з групи "Новачок".
  • 3 вересня, Пєсков заявив, що немає «жодного приводу» звинувачувати Росію в отруєнні Навального отрутою сімейства «Новачок».