Навальний після отруєння впав у кому / Фото REUTERS

У Росії через тиждень після госпіталізації опозиціонера Олексія Навального прокуратура заявила про «дослідчу перевірку» за цим фактом.

Про це йдеться в релізі Західно-Сибірської транспортної прокуратури, оприлюдненому сьогодні на сайті відомства.

«Західно-Сибірська транспортна прокуратура вже 20 серпня в установленому порядку ініціювала проведення дослідчої перевірки органами поліції у зв'язку з госпіталізацією О.Навального в місті Омську», - сказано в повідомленні.

Відео дня

У прокуратурі запевняють, що транспортна поліція відповідно до вимог кримінально-процесуального законодавства встановлює всі обставини того, що сталося.

Читайте такожНімецькі лікарі знайшли зв'язок між скороченням Навального і болгарського бізнесмена Гебрева-ЗМІ

Своєю чергою Управління на транспорті МВС Росії по Сибірському федеральному округу сьогодні повідомляє, що під час перевірки проведено великий комплекс слідчо-оперативних заходів. Зокрема, зроблено огляд готельного номера, в якому проживав Навальний, і ділянок місцевості за маршрутом його пересування. Вилучено понад 100 предметів, які можуть мати доказове значення. Проаналізовано дані систем відеоспостереження.

Також проводиться більш як 20 різних криміналістичних досліджень (судово-медичні, біологічні, фізико-хімічні). На даний момент сильнодіючих чи наркотичних речовин не виявлено, йдеться в повідомленні.

Отруєння Навального: що відомо