Росія направила до Мінська своїх пропагандистів / фото novostimira.net

У Кремлі визнали, що Росія відправила своїх співробітників працювати до Білорусі замість звільнених білоруських журналістів.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Дійсно, відбулося звільнення співробітників (в Білорусі - УНІАН), зрозуміло, мова йде про державне телебачення. Держава не може жити без своїх державних телеканалів. RT - це, якщо мені не зраджує пам'ять, організація, яка існує в юридичному форматі АНО, автономна некомерційна організація, яка може самостійно ухвалювати рішення про направлення своїх співробітників, скажімо так, за їхнім профілем. Більше нічого не можу вам сказати», - сказав Пєсков.

Відповідаючи на запитання, з якого бюджету, російського чи білоруського, оплачується робота відряджених журналістів телеканалу RT, Пєсков сказав: «Я не знаю, хто там кому що оплачує, я не володію такою інформацією. Тут, напевно, краще звернутися за коментарем до RT».

При цьому він підкреслив, що з російського бюджету робота відряджених журналістів оплачуватися не може.

«З російського бюджету це не може оплачуватися, напевно є якась журналістська діяльність журналістів RT, яку вони виконують в рамках редакційних завдань. Це, звичайно, оплачується автономною некомерційної організацією», - пояснив Пєсков.

Росія "підтримує" Лукашенка: що відомо

  • Росія стала однією з перших країн світу, яка привітала Лукашенка з нібито перемогою на виборах президента Білорусі. Тоді як від цього відмовилися Польща, Литва і Латвія. Україна вітати Лукашенка теж не стала.
  • ЄС не визнав вибори в Білорусі
  • ЗМІ пишуть про рух колон з російськими військовими у бік кордону Білорусі. Кілька літаків військово-повітряних сил Республіки здійснили польоти на російські бази.
  • Побоювання щодо втручання в ситуацію в Білорусі Росії і розгортання "кримського сценарію" неодноразово висловлювали як європейські дипломат, так і відомі політологи.

Читайте такожЛаврову ввижаються "екстремісти" з України, що дестабілізують ситуацію в Білорусі

Протести в Білорусі: хроніка подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Світлана Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше ніж 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, сталися зіткнення з силовиками. 11 серпня в країні оголосили загальнонаціональний страйк.
  • У перші дні учасників акцій жорстоко розігнав міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багатьох з них під час затримання і в СІЗО сильно били. Офіційно відомо про трьох загиблих протестувальників, понад 200 осіб постраждали.
  • Насильство і порушення прав людини білоруськими силовиками засудили в ООН і країнах Заходу. 
  •  Протестні акції проходять в країні щодня. Протестувальників затримують. 
  • Глава Кремля Володимир Путін підтримав Лукашенко і назвав його легітимним президентом Білорусі.
  • 28 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що в цей час Київ призупиняє всі офіційні контакти до стабілізації ситуації в Білорусі. За його словами, Україна підтримує ідею проведення нових виборів президента в РБ.