Дутерте обіцяв випробувати на собі вакцину Путіна / REUTERS

Після того, як добровільно зголоситися стати "піддослідним щуром" для вакцини Росії проти коронавірусу, президент Філіппін Родріго Дутерте передумав робити собі таке ризиковане щеплення. 

Володимир Путін обіцяв, що препарат дасть "стабільний імунітет" проти COVID-19. Але Філіппінський лідер вирішив, що не буде приймати його, поки його безпечність не буде гарантована, - пише Newsweek.

Цього тижня Путін оголосив, що його країна зареєструвала першу у світі вакцину від COVID-19, яку розробили в Національному дослідному центрі епідеміології й мікробіології імені М. Гамалії. На знак солідарності з іншим автократом, Дутерте, який колись назвав російського президента "героєм", сказав, що готовий взяти участь у випробуванні вакцини.

Відео дня

Читайте такожNew York Times: Росія сама не знає, чи працює її вакцина від коронавірусу

"Я зроблю собі укол публічно. Експериментуйте на мені, я не проти", - сказав він.

Але попри такий початковий ентузіазм щодо вакцини під назвою Sputnik V, прес-секретар президента Філіппін сказав, що ніяких публічних уколів не буде до травня 2021 року. На той час мине багато тижнів після закінчення клінічних випробувань, які Росія проведе на Філіппінах.

"Це може відбутися першого травня, якщо група президентської безпеки дозволить йому і коли всі тести будуть закінчені", - сказав прес-секретар Дутерте Гаррі Роке.

Що відомо про російську вакцину від коронавірусу?