В Модені хотіли провести виставку про зруйнований Маріуполь / t.me/mariupolrada

В італійському місті Модена (регіон Емілія-Романья) відмінили дозвіл на проведення брехливої пропагандистської виставки про "відродження" окупованого росіянами Маріуполя.

Про це речник МЗС Олег Ніколенко повідомив у соцмережі. "На звернення української сторони мерія італійського міста Модена відкликала дозвіл на проведення пропагандистської виставки про окупований Маріуполь", - зазначив Ніколенко.

Речник зазначив, що в МЗС України щиро вітають це рішення. "Вдячні як мерії міста, так і українцям в Італії, які не дали ввести в оману італійське суспільство про наслідки російських злочинів в Маріуполі та Україні", - додав Ніколенко.

Відео дня

"Закликаємо і інші міста в світі не надавати майданчиків для подібних російських провокацій. Це стане важливим внеском в перемогу України над російською агресією", - наголосив речник.

Виставка про Маріуполь в Італії

Асоціація діячів культури "Russia Emilia-Romagna" збиралася провести в місті Модена пропагандистську виставку "Маріуполь.Відродження після війни".

Посол України в Італії Ярослав Мельник опублікував лист, адресований меру Модени. Дипломат називав лекції, присвячені виправданню війни Росії проти України, неприпустимими і аморальними.

За даними мерії Маріуполя, з початку повномасштабної війни в місті було пошкоджено 90% життєво важливої інфраструктури.

В результаті нападу військ РФ було вбито близько 22 тис. мирних людей. Восени 2022 року повідомлялося, що близько 200 тис. жителів міста виїхали на підконтрольну частину України.

Вас також можуть зацікавити новини: