Росія не може зберегтися, вважає Олександр Невзоров / фото REUTERS

У Російської Федерації після початку війни з Україною немає шансів зберегтися, РФ загрожує хаос і розвал.

На війні взагалі "загинув російський солдат" - велична міфологічна фігура, яку протягом 150 років створювали літератори, композитори, художники й скульптори, розповів російський опозиційний журналіст і ведучий Олександр Невзоров, який отримав громадянство України, в інтерв'ю одному з YouTube-канал.

"...Створювався міф про доброго диво-богатирі, про велетня, про визволителя. Але проклята лупа інтернету, яка дозволяє розглянути все в подробицях, дозволила побачити, що все це міф... ми бачимо, що Росія втратила весь той шарм, який вона мала, як би завдяки своїй "загадковій, незрозумілій, незбагненній, що показує особливу душу культурі". Немає цієї культури...", - вважає він.

Відео дня

Співрозмовник підкреслив, що в Європі російську культуру ніде не забороняють, а її просто викидають з репертуарів, бібліотек та сердець як таку, що не відбулася.

"У такій ситуації, плюс вся та обструкція, яка влаштована Заходом, звичайно, у Росії немає шансів зберегтися. Зрозуміло, що слідом за тим, що відбувається зараз, слідом за перемогою України виникне хаос, виникне розвал, розпад...", - спрогнозував ведучий.

На його думку, РФ в колишньому сенсі цього слова вже немає і ніколи не буде.

Раніше російський юрист і правозахисник Марк Фейгін говорив що РФ неминуче розпадеться в разі обвалення владних інститутів.

Нагадавши, Росія вдерлася в Україну рано вранці 24 лютого. Противник спочатку обстрілював військові об'єкти, а потім атакував і цивільну інфраструктуру. За відомостями влади нашої країни, лише в одному Маріуполі загинули понад 20 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: