Отруєння Навального - квартиру опозиціонера в Росії арештували за позовом друга Путіна / Ілюстрація REUTERS

Квартиру російського опозиціонера Олексія Навального арештували.

Читайте такожNew York Times: Путін думає, що йому все зійде з рук

Про це у Twitter повідомила речниця його штабу Кіра Ярмиш.

Відео дня

Це пов’язано з компанією Московський школьник, яка належить «кухару Путіна» Євгенію Пригожину.

«27 серпня, за тиждень після отруєння Навального, пристави оголосили про заборону реєстраційних дій на його частку в квартирі в Мар’їно. Це означає, що квартиру не можна продати, подарувати або закласти. Тоді ж арештували й рахунки Олексія Навального», – пояснила Ярмиш.

Що передувало?

У рамках позову "Московского школьника" раніше були арештовані рахунки глави Youtube-каналу "Навальный LIVE" Любові Соболь і Фонду боротьби з корупцією.

Унаслідок цього ФБК був вимушений перейти на нову юридичну особу.

Суд вимагав стягнути з Соболь і ФБК 88 мільйонів рублів. Саме в таку суму він оцінив упущену вигоду "Московского школьника" через розрив поставки на харчування.

У 2017 році Соболь випустила розслідування, у якому довела, що спалах дизентерії в школах і дитячих садках Москви пов’язаний з неякісним харчуванням, поставленим компанією Пригожина. Проте суд став на бік Пригожина й арештував рахунки журналістів.   

Отруєння Навального: що відомо

  • 20 серпня Навальний повертався до Москви з Томська, під час польоту йому стало зле, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували. За два дні його евакуювали з Омська до берлінської клініки «Шаріте».
  • 4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології та токсикології Збройних сил ФРН знайшли сліди отруйної речовини з групи «Новачок» у крові, сечі та на шкірі Навального. Факт отруєння політика «Новачком» також підтвердили інші експерти.
  • 10 вересня Навальний вийшов із коми.
  • 15 вересня прес-секретар політика Кіра Ярмиш повідомила, що Навальний після лікування в німецькій клініці планує повернутись до Росії.