У Росії посилюють контроль за школярами / фото REUTERS

У Мурманській області РФ Міністерство освіти затребувало від навчальних закладів регіону підготувати список "схильних до порушення дисципліни» школярів, випускників і студентів.

Читайте такожНе "бог": розкрито діагноз казанського стрільця, який влаштував бійню в школі

Про це повідомляє TJournal, посилаючись на Telegram-канал "Полярний день 51 Мурманск" і Леоніда Волкова, керівника мережі штабів Олексія Навального.

Відео дня

Так, посадовці хочуть отримати базу учнів і випускників 2018-2020 років, які схильні до порушення дисципліни, проявляли «невмотивовану агресію», мали постійні конфлікти з учнями або вчителями, приносили в школу зброю, висловлювали суїцидальні думки, а також тих, кого підозрювали «в можливій підготовці до злочинів насильницького характеру».

Відомості про учнів попросили внести в документ. Посилання веде на форму Microsoft Excel, яка протягом декількох годин перебувала у відкритому доступі. На момент написання матеріалу доступ до неї закрили.

TJournal

За даними "Медузи", в таблиці були зібрані імена, прізвища, дати народження, номери телефонів, посилання на сторінки в соцмережах, відомості про батьків, номери навчальних закладів і назви класів "підозрілих" учнів, а також обґрунтування включення в список.

"Медіазона" повідомляє, що серед підстав для включення молодих людей в список можна знайти, зокрема, такі: "нецензурна лайка"; "бродяжництво"; "учасник акції на підтримку Навального"; "захоплювався військовим спорядженням"; "перебуває в групі Навального, виступає проти російського законодавства"; "злодійство"; "курить"; "не визнає авторитету"; "алкоголізм, наркоманія, від будь-якої допомоги відмовляється"; і навіть "волелюбний, проявляє чітке прагнення до позбавлення від кордонів".

Стрілянина в російській школі: подробиці

  • Вранці 11 травня в Казані в школі № 175 на вулиці Джаудата Файзі сталися стрілянина і вибух.
  • Спочатку ЗМІ повідомляли, що бійню в школі влаштували два підлітки. Однак, пізніше з'явилася інформація, що Ільназ Галявієв діяв один, його затримали.
  • В результаті стрілянини загинули дев'ять осіб. Повідомлялося, що двоє школярів розбилися на смерть при спробі врятуватися.
  • Злочинець купив рушницю в Йошкар-Олі. Момент купівлі зброї зняли камери відеоспостереження.
  • На допиті Галявієв називав себе "богом" і розповів, що минулого літа в ньому "почав прокидатись монстр". Мотивом нападу він назвав ненависть до людей як таких.