Президент Азербайджану Ільхам Алієв / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що його країна ніколи не погодиться на проведення референдуму про самовизначення Нагірного Карабаху.

Втім, він готовий до переговорів з представником Вірменії, заявив він в інтерв'ю японській газеті Nikkei.

Ні, звичайно ж, немає. У Нагірному Карабаху ніякого референдуму не буде. Ми з цим ніколи не погодимося. Ми не дали на це згоду під час переговорів і зараз, коли велика частина територій повернута, про це не може бути й мови, - заявив він.

Читайте такожВірменія й Азербайджан звинуватили один одного у ракетних атаках (фото)

Алієв додав, що лишається відкритим до можливої зустрічі з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашіняном по Карабаху в Москві, та поки не отримував ніякого запрошення від президента РФ Володимира Путіна.

Ескалація конфлікту в Нагірному Карабасі: хронологія подій

Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили один одного в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.

У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Нагірний Карабах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію.

За даними влади Азербайджану, в ході успішного наступу взято під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечували.

Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, які налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки. Всі спроби досягти припинення вогню зазнають невдачі.

17 Жовтня Вірменія і Азербайджан домовилися про встановлення в районі Нагірного Карабаху гуманітарного перемир'я з 00:00 18 жовтня, але воно не протрималось і доби. Бойові дії в Нагірному Карабасі тривають.