false

З'явилося відео жорстокого поводження поліцейських з людиною похилого віку в США.

Відеозапис очевидця опубліковано в Twitter-каналі Breaking 911.

Інцидент стався на одній з вулиць в Буффало, штат Нью-Йорк.

Відео дня

На запису видно, що один з протестувальників похилого віку перегородив дорогу колоні поліцейських. Він не був озброєний і не поводився агресивно. Але в якийсь момент один з поліцейських з криком «Відійди» штовхнув його в груди, в результаті чого чоловік оступився і впав, вдарившись потилицею об бетонну плиту. Після цього протестуючий втратив свідомість, а на плитці утворилася калюжа крові.

Читайте також"Метафора нашого часу": найбільший прапор США у світі розірвався під час шторму (відео)

Варто відзначити, що два десятки поліцейських, які оточили чоловіка, навіть не спромоглися надати йому першу медичну допомогу. Замість цього вони почали затримувати інших протестувальників, які спостерігали за ситуацією.

Газета Buffalo News розповіла, що 75-річний чоловік госпіталізований і перебуває у важкому, але стабільному стані. Двох поліцейських, причетних до інциденту, відсторонили від служби, відкрито розслідування.

Це сталося на площі перед міською ратушею - протестувальники перекрили рух машин по ній, і поліція приїхала, щоб витіснити їх в сусідні райони. В результаті зіткнень з правоохоронцями були затримані чотири учасники протесту, повідомляє видання.

Обережно! На відео присутні сцени насильства і нецензурна лексика! 18+

Нагадаємо, що масові протести в Сполучених Штатах почалися 25 травня в Міннесоті після затримання темношкірого американця Джорджа Флойда, стосовно якого поліцейські застосували задушливий прийом. Флойд помер у реанімації через декілька годин.