Путін не зробив щеплення проти коронавірусу російською вакциною / фото REUTERS

Аби потрапити до Путіна на аудієнцію в умовах пандемії, потрібно відсидіти 14 днів самоізоляції та пройти повну дезінфекцію.

Як захищають російського президента від COVID-19, дізнались журналісти проекту "Секретні матеріали".

Читайте такожМедведчук заявив, що він та його сім'я зробили щеплення від коронавірусу російською вакциною

Чудова вакцина Путіна самого Путіна поки не захищає, хоча в її якості російський президент не сумнівається. Він навіть дозволив зробити щеплення рідній доньці. В Росії вважають, що їх вакцина допоможе уникнути другої хвилі захворюваності на коронавірус.

Через те, що Путін не вакцинується, його здоров'я охороняють у режимі спецоперації: на зустріч до Путіна можна потрапити тільки через ряд санаторіїв. Спочатку сочинський "Дагомис", при негативному результаті тесту людей переводять до іншого пансіонату. І тільки після двотижневого карантину людей допускають до російського президента.

За даними журналістів, також використовується і комплекс урядових дач у Москві. Наприклад, в одній з резиденцій для Путіна встановили спеціальний дезінфікуючий тунель.

Путін навіть скасував щорічне ток-шоу "Пряма лінія", у ході якого відповідав на питання і скарги громадян.

Російська вакцина проти коронавірусу: що відомо

  • 11 серпня Путін заявив, що Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу. Путін також стверджував, одна з його дочок зробила собі таке щеплення.
  • За даними ВООЗ, зараз у світі проводиться близько 700 випробувань вакцини від COVID-19, з них 22 проходять клінічні випробування у Великій Британії, Китаї, США, Німеччині, Південній Кореї, Японії та Канаді.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я не включила зареєстровану Росією вакцину від коронавірусу до переліку тих, які перебувають на завершальному етапі випробувань.
  • В українському МОЗ зазначили, що поки не можна сказати, чи буде російська вакцина від COVID-19 ефективною, безпечною і придатною для масового використання, адже РФ не провела третьої фази клінічних випробувань, вкрай важливої для обґрунтування застосування препарату на людях.