За словами Пєскова, найманці нібито "запізнилися на літак і чекали вильоту" до Турції / скріншот з відео

У Кремлі переконані, що влада Білорусі відпустить 33 затриманих бійців "ПВК Вагнера", оскільки вони не чинили протиправних дій.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Ми сподіваємося і навіть переконані, що в самий найближчий час наші білоруські колеги розберуться з цим інцидентом і відпустять російських громадян», - сказав він.

Відео дня

Пєсков заявив, що Москва стурбована тим, що досі не була надана ​​будь-яка інформація, що обґрунтовує затримання російських громадян. При цьому він підкреслив, що затримані не чинили протиправних дій, мали всі необхідні документи.

«Вони не мали при собі нічого протизаконного і не чинили ніяких протизаконних дій. Це те, що нам відомо однозначно», - зазначив прес-секретар.

Читайте такожУ РФ визнали, що бойовики "Вагнера" використали Білорусь як "пересадку" до "третьої" країни

Також він повідомив, що президенти Росії і Білорусі Володимир Путін і Олександр Лукашенко поки не проводили телефонної розмови після затримання росіян під Мінськом.

«Ми дуже стурбовані тим, що досі не було надано консульський доступ до затриманих росіян. Сподіваємося, що це станеться в самий найближчий час», - підкреслив Пєсков.

За його словами, «з високою часткою впевненості можна сказати, що затримані в Мінську росіяни є співробітниками ПОП (приватного охоронного підприємства - УНІАН), були транзитом в Білорусі і запізнилися на рейс».

«Що стосується інформації про обставини перебування цих громадян, то зараз ми вже з високою часткою впевненості можемо сказати, що ці російські громадяни приїхали проїздом в Білорусь. Вони мали летіти в іншу країну транзитом, їх перебування ніяк не пов'язане з самою Білоруссю або з білоруськими справами», - запевнив Пєсков і додав, що росіяни «запізнилися на літак і чекали вильоту».

Він також повідомив, що у них були квитки до Стамбулу, і ці люди є співробітниками приватного охоронного підприємства.

Як повідомляв УНІАН, 29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали поблизу Мінська 32 російських бойовиків з "ПВК Вагнера" і ще одну людину на півдні країни. За повідомленням ЗМІ, серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі.

Читайте такожЦе все інсинуації: у Кремлі відреагували на затримання "вагнерівців" у Білорусі

За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великі важкі валізи, завантаження яких в транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Білоруська влада стверджує, що затримані пов'язані з "Приватною військовою компанією Вагнера". Стосовно них вже порушено кримінальну справу про підготовку терактів, вони дають свідчення.

Білорусь попросила українську владу перевірити причетність затриманих під Мінськом понад 30 росіян до скоєння злочинів в Україні.

У Кремлі заявили, що Росія не визнає українське громадянство затриманих в Білорусі бійців "Приватної військової компанії Вагнера", а самих військових компаній в Росії юридично немає.