REUTERS

У четвер, 23 квітня, з заходом сонця у мусульман розпочався священний місяць Рамадан. Він є найважливішим у році для послідовників ісламу і одним з 5 стовпів, на яких тримається іслам.

Читайте такожКоронавірус - карта поширення 28 квітня

Місяць Рамадан – це час, коли мусульмани зосереджуються на своїй вірі, проводять щоденну п'ятикратну молитву (намаз), роблять пожертвування нужденним.

Відео дня

Також в Рамадан бажано здійснити паломництво в Мекку. Це святе місце для всіх віруючих, яке знаходиться в Саудівській Аравії.

Однак в умовах карантину зробити це неможливо. Влада прийняла рішення закрити мусульманські святині, включаючи Мекку, Медіну і мечеть Аль-Акса.

Між тим, попри пандемію коронавірусу, у багатьох мусульманських містах пом'якшили карантин у зв'язку з Рамаданом. Як видно на фото, люди часто нехтують правилами, моляться без дотримання безпечної дистанції та не завжди носять маски.

Нагадаємо, що у світі заражені коронавірусом понад 3 млн осіб, померли від ускладнень інфекції 207 тис., вилікувались 882 тис. пацієнтів. Найбільшу кількість жертв зафіксовано в США (55,4 тис.), інфіковані майже 1 млн громадян країни, 15 тис. перебувають у критичному стані.

Читайте також: