Павло Крисевич / фото Readovka

Російський акціоніст Павло Крисевич вистрілив собі в голову на Красній площі.

Про це повідомляє Telegram-канал Readovka.

За їхніми даними, перед цим він зробив два попереджувальні постріли в повітря, а потім собі в голову. Його тут же повалила і забрала поліція.

Відео дня

Відзначається, що перед акцією Крисевич поділився з Readovka своїм маніфестом, який закінчувався фразою: "Перед кремлівською завісою буде постріл".

Відомо, що постріл, внаслідок якого активіст отримав опік обличчя, він здійснив з деактивованого пістолета Макарова. Зараз хлопець доставлений в ОВД Китай-місто.

фото Readovka
фото Readovka

Напередодні у своєму мікроблозі в Twitter акціоніст написав: "А ти недовге щасливе життя".

Як повідомляє Федеральне агентство новин Росії, в поліцію повідомлення про затримання акціоніста поки не надходило, однак сама подія на площі була, тож правоохоронці проводять перевірку за фактом повідомлення у ЗМІ.

Мотиви вчинку акціоніста поки невідомі. Про деталі події також поки не повідомлялося.

Хто такий Павло Крисевич:

У 2017 році Павло Крисевич став переможцем телевізійної олімпіади "Розумники і розумниці", вступивши до МДІМВ. Через рік він забрав документи і пішов в армію.

У серпні минулого року молодий петербуржець "повісився" за допомогою троса на Троїцькому мосту в підтримку політв'язнів Росії і Білорусії. Після цього він провів п'ять діб в ізоляторі тимчасового утримання.

Павло Крисевич також відомий за перформансом на підтримку політв'язнів, який він влаштував 6 листопада 2020 року біля будівлі ФСБ на Луб'янці. Тоді його розіп'яли на Хресті в образі Ісуса Христа і підпалили, кидаючи у вогонь томи кримінальних справ. За цю акцію він отримав 15 діб адміністративного арешту, а потім його відрахували з економічного факультету Російського університету дружби народів.