Яка ситуація на кордоні з Білоруссю після заяви Лукашенка / фото УНІАН

Ситуація на кордоні України та Білорусі після заяви Олександра Лукашенка про його закриття не змінилася. Українські прикордонники з серпня несуть службу в посиленому режимі.

Читайте такожУ Європи назвали дату, коли Лукашенка перестануть називати президентом

Про це в коментарі РБК-Україна сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Відео дня

За його словами, туди раніше вже були спрямовані додаткові сили, щоб запобігти провокаціям і ущільнити кордон.

"З моменту нестабільної ситуації в Білорусі всі підрозділи знаходяться в посиленому режимі. Нічого не змінилося", - повідомив він.

Також польські та литовські прикордонники поки не помітили якихось змін після заяви Лукашенка. Пропуск транспорту йде у звичайному режимі, розповіла в ефірі радіо LRT міністр внутрішніх справ Рита Тамашюнене. За її даними, транспорт рухається без будь-яких затримок.

Також глава Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що такі заяви Лукашенка вже були і до цього.

"Я думаю, і зараз треба почекати, подивитися, що це означає - закриття кордонів для вантажів, людей чи щось ще", - сказав він

Водночас сьогодні вранці глава Служби охорони держкордону Литви Рустам Любаєв повідомив, що рух на білорусько-литовському кордоні поки проходить в колишньому режимі.

Разом з тим білоруські прикордонники повідомляють, що охорона кордону здійснюється в посиленому варіанті прикордонної служби та прикордонного контролю із застосуванням тактичних резервів.

"Пункти пропуску здійснюють оформлення на в'їзд і на виїзд в межах пропускної спроможності", - йдеться в повідомленні.

Ситуація в Білорусі: що відомо