Вечірка відбудеться 27 жовтня, в річницю початку канцлерства Шредера 25 років тому / фото УНІАН, Микола Лазаренко

Лівоцентристські соціал-демократи Німеччини (СДПН) вшанують колишнього канцлера Герхарда Шредера, відомого своєю проросійською позицією, на вечірці в його рідному місті, незважаючи на палкі дискусії з приводу зв'язків колишнього лідера з Росією.

Ганноверське відділення СДПН віддасть данину поваги 60-річному членству Шредера в партії, повідомив керуючий директор відділення СДПН Крістоф Маттерне. Він додав, що єдиної думки щодо проведення вечірки на рівні міста немає, тому захід організовує район, писати Politico.

Вечірка відбудеться 27 жовтня, в річницю початку канцлерства Шредера 25 років тому. Дата була обрана після розмови між СДПН та Шредером, підтвердив Маттерне.

Відео дня

Захід буде відкрито тільки для запрошених гостей. Серед 50 присутніх будуть близькі друзі Шредера і колишні члени його кабінету, які будуть спостерігати, як екс-лідеру вручать значок і сертифікат.

Шредер і його проросійська позиція

Колишній канцлер Німеччини і великий любитель кривавого російського режиму імені Путіна Герхард Шредер, а також ряд інших німецьких політиків, відвідали прийом в російському посольстві в Берліні 9 травня з нагоди Дня Перемоги. Зокрема, в гостях у посольстві РФ був присутній лідер право-популістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН) Тіно Хрупалла.

Його дружина була звільнена з посади торгового представника німецького державного бізнес-агентства через присутність на прийомі на честь Дня Перемоги в посольстві Росії в Берліні.

Вас також можуть зацікавити новини: