Естонія і Литва підтримали санкції проти телеканалів Медведчука / фото ua.depositphotos.com

Естонія і Литва підтримують санкційні заходи України проти телеканалів "112 Україна", "ZIK" і "NewsOne".

Зокрема, естонські дипломати підтримують протидію України заходам, спрямованим проти її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності.

"Естонія розуміє і підтримує кроки, зроблені Україною в межах її законодавства для протидії заходам, спрямованим проти її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності", - повідомляє посольство Естонії в Україні у Twitter.

Литовські дипломати також підтримали боротьбу України з російською дезіфнормацією і гібридною агресією.

"Литва підтримує вільну і демократичну Україну, її суверенітет, територіальну цілісність і зусилля України захищати себе від дезінформації Росії і гібридної агресії", - йдеться в повідомленні посольства Литви в Україні у Twitter.

Заборона телеканалів Медведчука: що відомо

Читайте такожВ РНБО допускають запровадження санкцій проти інших телеканалів

Телеканали Тараса Козака: що відомо

  • 12 жовтня 2018 року Козак заявив про купівлю телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") з оцінкою 41-42 мільйони гривень.
  • У грудні 2018 року Козак відзвітував про купівлю дев'яти компаній групи 112 Україна, оцінивши їхню вартість на дату придбання в 72,87 мільйона гривень.
  • У 2019 році Тарас Козак став новим і одноосібним власником телевізійних мовників телеканалу Zik.
  • 4 жовтня 2018 року Верховна Рада підтримала звернення до РНБО щодо введення санкцій проти компаній, які входять в структуру власності телеканалів 112 Україна і NewsOne.