Два вибухи сталися поруч з аеропортом Кабула / фото REUTERS

Щонайменше 12 американських військових загинули в результаті вибуху, який влаштував терорист-смертник в Кабулі.

Про це повідомляє телеканал Fox News.

"Дванадцять американських військовослужбовців загинули в результаті теракту. Одинадцять осіб були морськими піхотинцями і один - медиком ВМС США", - повідомили телеканалу неназвані американські чиновники.

Відео дня

Також повідомляється, що 15 осіб отримали поранення.

ЗМІ повідомляють, що в афганському Кабулі, в районі аеропорту, прогримів третій вибух.

За інформацією місцевих джерел, автомобіль, що належить "Талібану" підірвався на СВП в районі кулі Сухтаб в Кабулі.

Також в околицях Кабула прогриміло два вибухи: причини і кількість поранених поки не уточнюються, повідомляє телеканал Al Arabiya в Twitter.

Пізніше ще один вибух прогримів в Кабулі, як повідомляє афганський телеканал 1TV.

Агентство Reuters з посиланням на очевидців зазначає, що новий інцидент стався в 3-4 км від аеропорту. Всього на цей момент в Кабулі сталося шість вибухів.

Нагадаємо, що в Афганістані, ще залишилися 1,5 тис. американців.

Вибухи змінили плани Байдена

Вибухи поблизу кабульського аеропорту привели до змін в плані роботи президента США Джо Байдена і ряду відомств американської адміністрації. Він скасував зустріч із губернаторами, яка повинна була пройти в четвер. Крім того, на невизначений термін перенесена зустріч Байдена з прем'єр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннетом.

Вибухи в Кабулі 26 серпня: подробиці

Вибухи сталися біля Міжнародного аеропорту Хамід Карзай у столиці Афганістану. Там зібрався натовп афганців, які намагались потрапити на територію аеропорту. Ймовірно, вибух скоїв терорист-смертник.

У Пентагоні повідомили, що біля міжнародного аеропорту сталося два вибухи - біля пропускного пункту "Еббі-гейт" до аеропорту і готелю "Барон".

Читайте такожУ Кабулі 60 поранених доставили у лікарню після вибухів біля аеропорту-ЗМІУгруповання "Ісламська держава" взяло відповідальність за вибухи в Кабулі.

Вибух стався за кілька годин після того, як Державний департамент США попередив американців, які перебували поруч з аеропортом, "негайно залишити" територію у зв’язку з посиленою терористичною загрозою.

Зокрема, США та їхні союзники закликали людей відійти якомога далі від аеропорту через загрозу нападу з боку озброєної групи, наближеної до терористичного угруповання "Ісламська держава".