Трамп пояснив, що він сам захотів прийняти експериментальні ліки від COVID-19 / REUTERS

Президент США Дональд Трамп назвав своє зараження коронавірусом "Божим благословенням". Про це він сказав після повернення в Овальний кабінет попри застереження, що йому все ще потрібно дотримуватися самоізоляції. Адже вірус продовжує поширюватися серед працівників Білого дому.

Читайте такожBusiness Insider: Лікарі помітили, що Трамп задихається після виписки з госпіталю (відео)Як пише The Guardian, на своїй сторінці в Twitter Трамп розмістив відео, в якому він розповідає, що експериментальни коктейль антитіл від Regeneron Pharmaceuticals зіграв ключову роль у його швидкому одужанні. Також американський президент наголосив, що це була його ідея прийняти препарат, який наразі рідко використовують за межами клінічних випробувань.

"Я почуваюся чудово. Я почуваюся ідеяльно. Думаю, це було Боже благословення, що я підхопив вірус. Я заразився, а потім почув про ці ліки. Я сказав: давайте я їх прийму. Це була моя пропозиція", - сказав Трамп.

Він також пообіцяв роздати американцям препарат безкоштовно, називаючи його "ліками". Але правда в тому, що наразі затверджених ліків від COVID-19 немає.

Через кілька годин після появи відео компанія Regeneron подала заявку в Управління з продовольства і медикаментів США на схвалення препарату. Акції компанії зросли в ціні на 3,73%. The Guardian зауважує, що Трамп має тісні зв'язки з виконавчим директором компанії Regeneron Леонардом Шлейфером. Останній має членство в гольф-клубі президента США. Також Трамп володіє акціями Regeneron, про що свідчить його декларація за 2017 рік. Однак, про них немає згадок у останній декларації президента.

Вас також можуть зацікавити новини: