Дональд Трамп відтепер кандидат у президенти від республіканців / Ілюстрація REUTERS

Республіканська партія США сьогодні на з’їзді офіційно висунула Дональда Трампа кандидатом у президенти.

Про це повідомляє REUTERS.

Читайте такожЗ Білого дому йде давня радниця Трампа

Відео дня

«Вибір на цих виборах як ніколи очевидний, і ставки як ніколи високі», – підкреслив республіканець, віце-президент США Майк Пенс.

З’їзд партії, зауважують журналісти, відбувся значною мірною у віртуальному форматі. Тоді як демократи висували Байдена лише онлайн.

Передвиборчі обіцянки республіканців полягають, зокрема, у регулюванні права на зброю, зниженні податків. Сам Трамп цього разу пообіцяв «створити 10 мільйонів нових робочих місць за 10 місяців».

Головного суперника Трампа Джо Байдена Демократична партія США висунула 19 серпня. Тоді він звинуватив чинного американського лідера у тому, що той «не виконав свій найголовніший борг перед нацією – не зміг захистити США».

Вибори президента США 2020

  • Президентські вибори у США 2020 року відбудуться у вівторок 3 листопада, і стануть 59-ми виборами президента США. Переможець має приступити до виконання обов'язків в січні 2021 року.
  • Основними конкурентами вважаються демократ Джо Байден і Дональд Трамп, який представляє Республіканську партію.
  • Наприкінці липня президент США Дональд Трамп закликав перенести вибори глави держави, призначені на листопад 2020 року, через можливі фальсифікації у зв’язку з голосуванням поштою. Наступного дня він пояснив, що мав на увазі й додав, що не планує змінювати дату виборів.