REUTERS

У столицях Німеччини й Великобританії пройшли акції солідарності з демонстрантами в США через загибель афроамериканця в Міннеаполісі.

Учасники протесту на Трафальгарській площі в центрі Лондона навколішки скандували "немає справедливості, немає миру", повідомляє "Голос Америки".

Потім вони пройшли маршем повз будівлю парламенту, завершивши акцію біля посольства США.

Відео дня

Читайте такожПротести в США: Трамп збирається визнати антифа-рух терористичною організацією

Кілька сотень демонстрантів також влаштували мітинг біля будівлі посольства США в Берліні. Люди тримали плакати з написами "Правосуддя для Джорджа Флойда", "Досить нас вбивати!" і "Кому тепер наступлять на шию?"

Як повідомляв раніше УНІАН, хвиля протестів у США виникла після того, як 25 травня помер 46-річний афроамериканець Джордж Флойд. У мережу потрапили відеокадри, на яких видно, як під час затримання офіцер поліції притискає коліном до землі шию підозрюваного, а той намагається сказати, що не може дихати. Після цього в лікарні чоловік помер.

Деякі демонстрації набули насильницького характеру. Їхні учасники блокували дороги, влаштовували підпали і вступали в сутички з поліцією, яка іноді застосовувала сльозогінний газ і пластикові кулі, щоб відновити порядок.