Apple має намір ввести сканування своїх гаджетів на предмет дитячої порнографії \ \ фото REUTERS

Голова Комітету з цифрових технологій парламенту Німеччини Мануель Хоферлін написав листа гендиректору Apple Тіму Куку, в якому закликав компанію відмовитися від планів почати сканувати пристрої користувачів, щоб боротися з сексуальним насильством над дітьми.

На думку Хоферліна, програма сканування стане "найбільшою зброєю стеження в історії", пише Heise Online.

Читайте такожНа картах Apple з'явилася нова "країна", раніше знищена Росією

Відео дня

На початку серпня Apple анонсувала плани використання спеціального програмного забезпечення, яке покликане знаходити в iPhone і iPad, проданих в США, матеріали, пов'язані з сексуальним насильством над дітьми. Компанія пояснила, що фотографії, що вивантажуються в iCloud, будуть хешуватися (перетворюватися в послідовність символів, з якої не можна відновити вихідні дані), а хеші — звірятися з базою даних вже виявленої дитячої порнографії. Якщо програма виявить такі матеріали, інформація буде передана для перевірки співробітникам Apple. Якщо перевірка підтвердить наявність таких матеріалів на iPhone, обліковий запис користувача буде заблокований, а інформація - передана в Національний центр США з пошуку зниклих дітей і протидії насильству над ними. Apple повідомляла, що програма буде встановлена ближче до кінця 2021 року при оновленнях iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 і macOS Monterey.

Член Бундестагу, звертаючись до Тіма Кука, зауважив, що Apple стає "на небезпечний шлях", який веде до підриву "безпечного і конфіденційного" спілкування людей і "передбачуваних наслідків" для самої компанії. Хоферлін заявив, що якщо Apple не відмовиться від цієї ідеї, то ризикує втратити доступ до багатьох великих ринків світу.

Перед цим понад 4,4 тис. приватних осіб і організацій підписали звернення до Apple із закликом відмовитися від планів впровадити сканування iPhone і iPad на предмет дитячої порнографії. У листі зазначено, що наміри компанії підривають заходи щодо забезпечення конфіденційності всіх користувачів продукції Apple. У числі підписантів - Фонд свободи преси (FPF), Нью-Йоркська публічна бібліотека.

Вас таке можуть зацікавити новини