До США приїхало багато біженців з України / фото ua.depositphotos.com

Прості американці незабаром зможуть безпосередньо спонсорувати біженців, що в'їжджають в США, в рамках нової політики, яку оголосив Державний департамент.

Як повідомляє видання Politico, в рамках нової програми під назвою "Корпус вітання" приватні особи можуть добровільно допомагати біженцям у всьому: від фінансів до пошуку житла.

"Корпус вітання буде спиратися на щедрість духу американців, створивши довгострокову програму для американців в громадах по всій країні, щоб в приватному порядку спонсорувати біженців з усього світу", - йдеться в заяві Державного департаменту.

Відео дня

Державний департамент заявив, що програма буде розгорнута в два етапи, з метою забезпечити допомогу 10 тисяч громадян США 5 тисячам біженців протягом першого року. На першому етапі волонтери працюватимуть з біженцями, вже затвердженими в рамках програми прийому біженців в США. На другому етапі, який, за даними Державного департаменту, почнеться в середині 2023 року, спонсори зможуть знаходити біженців і направляти їх в програму прийому.

Українські біженці у світі: подробиці

Понад 82 тис. громадян України разом з сім'ями поїхали в США в рамках програми "Єднання для України" (U4U).

Країни Великобританії заявили Вестмінстеру, що плани щодо скорочення фінансування рад для українських біженців "контрпродуктивні" і "недалекоглядні".

За даними МВС Німеччини, станом на 2 січня в країні зареєстровано 1 045 854 українських біженців. З них близько 80% складають жінки, близько третини - діти. У Німеччині заявили, що гостинність німців і громадська терпимість до українців знаходяться під загрозою.