МЗС відкликало посла з Білорусі / фото УНІАН

Україна відкликала для консультацій свого посла з Білорусі. Це трапилося після того, як у неділю на мітингу на свою підтримку президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Україну у втручанні у внутрішні справи.

Читайте такожКанада та Ірландія відмовилися визнавати перемогу Лукашенка на виборах

Як має надалі діяти Україна щодо ситуації в Білорусі, розповів політолог Олександр Антонюк в ефірі телеканалу "Україна 24".

Відео дня

"Поки не йдеться про розірвання дипломатичних відносин, це було б передчасно й неправильно. Перша реакція, яка мала би бути від офіційної влади – думаю, МЗС України опублікує таку заяву – ми маємо звернутися до наших громадян з тим, що їхати на територію Білорусі  надзвичайно небезпечно, оскільки є великий ризик бути затриманим і заарештованим", — сказав він. 

На думку експерта, найбільш болючими для Лукашенка зараз є страйки на стратегічних підприємствах, де він мав неабиякий вплив раніше.

"Ще один фактор, який впливатиме на всі сценарії – це позиція найголовніших чиновників і силовиків Білорусі. Якщо ми побачимо, що вони будуть дрейфувати від режиму Лукашенка, що вони зрадять диктатора, то фактично справа революції, справа білоруського повстання буде вирішена в позитивний бік", - вважає він.

Що відбувається у Білорусі: хроніка протестів