Ілюстрація REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відзначає, що до Мінська поки що не приїхали генеральні прокурори Росії і України, щоб розібратися із затриманими бойовиками приватної військової компанії «Вагнера».

Як повідомляє TUT.BY, про це Лукашенко сказав у коментарі журналістам.

Читайте такожУ Білорусі взяли під варту бойовиків ПВК "Вагнера"

Відео дня

«Ми з президентом Путіним домовилися, що детально всі факти і фактори, які сьогодні наявні, ми розглянемо, ми розберемося. Україна підключилася до цього, наскільки я поінформований, надіслали свої пропозиції та зауваження. Поки що ніхто не приїхав, як я запросив, прокурорів, одного і другого, і наш прокурор чекає приїзду», - поінформував президент.

Лукашенко також зазначив, що якщо прокурори Росії і України не приїдуть, то Мінськ самостійно вирішить цю проблему. «Але пропозиції прокурорам і відмова сюди приїхати свідчить про те, що наплювати їм на долі цих хлопців», - вважає білоруський лідер.

Як повідомляв УНІАН, 29 червня в Білорусі затримали російських бойовиків з ПВК «Вагнера», 32 - під Мінськом і ще одного - на півдні країни. Серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі.

Правоохоронні органи Білорусі повідомили, що до них надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великі важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Білорусь звернулася до української влади щодо перевірки причетності затриманих до скоєння злочинів в Україні. 30 липня Україна почала консультації з Білоруссю про екстрадицію бойовиків. 6 серпня Лукашенко доручив запросити до Білорусі генпрокурорів України і Росії для розгляду в ситуації із затриманими бойовиками.

Того ж дня генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила, що готується клопотання про екстрадицію 28 бойовиків, серед яких 9 українців.