Фото: REUTERS

Адміністрація Совєтського району Мінська проведе свято у парку Дружби народів тоді ж, коли там збиратимуться учасники запланованого на 6 серпня мітингу на підтримку опозиційної кандидатки в президенти Світлани Тихановської.

Про це повідомляє місцеве видання tut.by.

Свято проходитиме, згідно з анонсом, з 17:00 до 21:30, та присвячене Дню залізничних військ. А взагалі, весь тиждень на цьому майданчику проводитимуться «музичні вечори».

Відео дня

Читайте також"Лукашенко такого не очікував": білоруський опозиціонер оцінив ситуацію із затриманням "вагнерівців"

Попередній мітинг на підтримку Тихановської зібрав, за різними даними, від 36 до майже 70 тисяч учасників та був одним із найчисельніших за останні роки.

У Білорусі сьогодні розпочинається дострокове голосування на виборах президента, яке пройде з 4 по 8 серпня включно. 

Початок дострокового голосування збігся зі щорічним зверненням чинного глави держави з посланням до білоруського народу і Національних зборів (парламенту). Вперше Олександр Лукашенко звернеться до громадян не в Овальній залі Будинку уряду, як це традиційно відбувається, а в Палаці Рреспубліки. Очікується, що Лукашенко визначить свої плани з розвитку країни на найближчі п'ять років.

Як повідомляв УНІАН, білоруська опозиція бачить у достроковому голосуванні можливості для фальсифікацій.

За підсумками попередніх виборчих кампаній міжнародні спостерігачі неодноразово пропонували білоруській владі переглянути практику дострокового волевиявлення. Мінськ відкидає дані пропозиції, вважаючи, що дострокове голосування відповідає міжнародним виборчим стандартам.

Президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня.

Крім Лукашенка на пост президента претендують співголова громадського руху "Говори правду" Андрій Дмитрієв, колишній депутат нижньої палати білоруського парламенту Анна Канопацька, Світлана Тіхановська, голова партії "Білоруська соціал-демократична Грамада" Сергій Черечень. Двом претендентам - колишньому голові правління Белгазпромбанку Віктору Бабаріко, який перебуває під арештом, і колишньому очільнику Парку високих технологій Валерію Цепкало - було відмовлено в реєстрації.