ДеСантіс залишив передвиборчі перегони / Колаж УНІАН / Скриншот, фото Reuters

Кандидат у президенти США від Республіканської партії, губернатор Флориди Рон ДеСантіс призупинив свою президентську кампанію і підтримав Дональда Трампа.

Про своє рішення він оголосив у мікроблозі X (раніше Twitter): "Якби я міг щось зробити для досягнення сприятливого результату, більше зупинок кампанії, більше інтерв'ю, я б зробив це. Але я не можу просити наших прихильників жертвувати свій час і ресурси. У нас немає чіткого шляху до перемоги. Відповідно, я сьогодні призупиняю свою кампанію".

ДеСантіс зазначив, що для ньго є абсолютно очевидним, що більшість республіканських виборців на праймеріз "хочуть дати Дональду Трампу ще один шанс".

Відео дня

"Я підтримую його, тому що ми не можемо повернутися до старої республіканської гвардії минулих років або до перепакування, сформованого з перегрітого корпоративізму, який представляє Ніккі Хейлі", - додав він.

Вибори у США: останні новини

Як відомо, президентські вибори у Сполучених Штатах Америки мають відбутися 5 листопада цього року.

Джо Байден оголосив, що братиме у них участь, ще у квітні. Також про бажання стати кандидатом від демократів заявив бізнесмен і політик Дін Філіпс та письменниця Маріанна Вільямсон.

Колишній президент Дональд Трамп обіцяє "закінчити війну в Україні за 24 години" за допомогою "угоди" між країнами. Його основними конкурентами від Республіканської партії тепер залишаютсья екс-губернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі та підприємець Вівек Рамасвамі, який обіцяв "віддати" РФ окуповані території України та заблокувати їй шлях до НАТО.

Вас також можуть зацікавити новини: