Олександр Лукашенко \ REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що інтернет в країні відключає не влада, блокування йде з-за кордону.

Читайте такожУ Білорусі на тлі протестів почалися страйки робітників

Про це Лукашенко заявив під час бесіди з виконавчим секретарем СНД Сергієм Лебедєвим, передає " БелТА ". "Комусь кортить, закликають виходити на вулиці. Навіть з-за кордону відключають інтернет, щоб викликати невдоволення у населення. Зараз наші фахівці розбираються, звідки йде це блокування. Тому, якщо інтернет погано працює, це не наша ініціатива, це з- за кордону", - сказав президент.

Відео дня

Також Лукашенко зазначив, що сьогодні на Білорусь спеціально тиснуть з усіх боків. "Гібридно діють в усіх напрямках ... Але ми вистоїмо", - додав він.

Крім того, в компанії "Белтелеком" заявили, що системами підприємства протягом останньої доби фіксуються множинні кібератаки різного ступеня інтенсивності.

"Системами підприємства протягом останньої доби фіксуються множинні кібератаки різного ступеня інтенсивності на сайти державних органів і ресурси Белтелекому. Це призвело до значного перевантаження каналів, збою і виходу з ладу телекомунікаційного обладнання і, як наслідок, утруднень з доступом для абонентів до окремих ресурсів та сервісів мережі Інтернет ", - йдеться в повідомленні компанії.

Як повідомляв УНІАН, увечері 9 серпня на площі Перемоги в Мінську почалися зіткнення протестуючих зі співробітниками ОМОНу. ОМОН застосував для розгону натовпу світлошумові гранати і водомети. Також очевидці повідомили, що близько 23:10 автозак на великій швидкості збив кількох людей, що стояли на проїжджій частині.

Крім Мінська, акції протесту пройшли ще у восьми містах - Ліді, Барановичах, Бресті, Гродно, Жодіно, Жлобіні, Пінську, Кобрині.

У Білорусі пройшли президентські вибори. За попередніми даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,23% голосів виборців, головна його конкурентка Світлана Тихановська набрала 9,9% голосів. "Проти всіх" проголосували 6,02% виборців.

У день президентських виборів, в Білорусі пропав доступ до сайтів найбільших ЗМІ країни. Месенджери і соціальні мережі в Білорусі в цей день також працювали з перебоями.