Правоохоронці застосували водомети проти демонстрантів / report.az

У Баку після ескалації в Нагірному Карабасі військового конфлікту між Вірменією та Азербайджаном тисячі людей провели мітинг у підтримку своєї армії і з вимогою оголошення термінової мобілізації.

Про це повідомляє РИА Новости.

Мітингувальники намагалися прорватися у будівлю парламенту. Правоохоронці застосували водомети, також були затримані деякі демонстранти.

Учасники акції пройшли з національними прапорами Азербайджану центральними вулицями столиці. Вони скандували: "Карабах наш!", "Слава армії" "Солдати вперед", "Головнокомандувач, оголоси мобілізацію".

Читайте такожУкраїнського посла викликали в МЗС Вірменії через коментар Києва щодо конфлікту з Азербайджаном

Як повідомляв УНІАН, 12 липня на азербайджано-вірменському кордоні спалахнули бойові дії, були людські втрати.

За даними оборонного відомства Азербайджану, територія цієї країни була обстріляна з артилерійських установок, що спричинило бойові дії на цьому напрямку.

Як заявили у Міноборони Азербайджану, втрати зафіксовані з обох сторін. "Підрозділи збройних сил Вірменії з метою захоплення наших позицій на Товузському напрямку азербайджано-вірменського державного кордону здійснили спробу атаки із застосуванням артилерії. В результаті вжитих заходів противнику було завдано удару, і він був відкинутий назад, зазнавши втрат. В ході боїв двоє військовослужбовців азербайджанської армії загинули і п'ятеро дістали поранення", - повідомили в Міноборони Азербайджану.

Своєю чергою, Міністерство оборони Вірменії стверджує, що група азербайджанських солдатів спробувала перетнути державний кордон на позашляховику, але повернулася на свої позиції після попередження.

Вірменські військовослужбовці відкрили вогонь і ліквідували кількох бійців з іншого боку. Про втрати зі свого боку Вірменія не повідомляє. За версією Міноборони Вірменії, постраждали тільки сили Азербайджану.