МЗС Китаю закликало громадян своєї країни покинути Україну / фото REUTERS

Міністерство закордонних справ і посольство Китаю закликали всіх своїх громадян, які нині перебувають в Україні, негайно покинути її. Прохання відомства мотивували "серйозною безпековою ситуацією". Персоналу диппредставництв пообіцяли допомогти з евакуацією.

Про це повідомляє державне видання КНР Global Times у Twitter.

Так, 15 жовтня, китайське МЗС опублікувало оновлене попередження про подорожі, в якому попросило китайців негайно виїхати з України.

Відео дня

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що українське посольство КНР надасть допомогу в організації переїзду, який влада називає "евакуацією". Громадян Китаю наполегливо попросили не відкладати виїзд із країни.

МЗС Китаю закликало своїх громадян терміново виїхати з України через небезпеку

У Twitter американської аналітичної групи Open Source Intelligence Monitor опублікували скриншоти повідомлення на сайті МЗС Китаю. 

МЗС Китаю закликало своїх громадян терміново виїхати з України через небезпеку

Позиція Китаю щодо війни Росії проти України

Китай утримується від відкритої критики Росії за її війну в Україні. Утім, за словами президента США Джо Байден, наразі також немає ніяких доказів поставок зброї Росії з КНР для допомоги у війні проти України.

Влада Китаю регулярно наголошує на підтримці територіальної цілісності України, разом із тим закликаючи до дипломатичних переговорів для завершення війни. Водночас Пекін звинувачує США у тому, що Вашингтон нібито провокував Москву до розв'язання повномасштабної війни.

Нагадаємо, одразу після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 24 лютого, посольство Китаю в Києві розпочало евакуацію громадян КНР із країни чартерними рейсами. Тоді відомство на три дні відкрило реєстрацію пасажирів, які бажали виїхати.

Вас також можуть зацікавити новини: