В Ірані невдоволені падінням снарядів на його території через бої в Нагірному Карабасі / Reuters

Іран попереджає, що відновлені бої між Азербайджаном і Вірменією можуть перерости в більш широку регіональну війну. Президент Хассан Рухані сказав, що він сподівається на "відновлення стабільності" в Нагірному Карабасі. Хоча останній тиждень в анклаві на території Азербайджану тривали запеклі сутички.

Про це пише BBC, нагадуючи, що населений етнічними вірменами регіон офіційно належить Азербайджану. Нинішні бої в цій місцевості найгірші за кілька десятиліть. Баку й Єреван звинувачують один одного у провокації насильства.

"Ми повинні бути уважні, щоб війна між Вірменією й Азербайджаном не стала регіональною війною. Мир - це основа нашої роботи. І ми  сподіваємося на відновлення стабільності у в регіоні мирним шляхом", - сказав президент Ірану.

Читайте такожCNN: У Росії є причини відвернутись від Вірменії на війні з АзербайджаномВін також назвав "абсолютно неприйнятним" випадкове потрапляння ракет і снарядів на іранську територію. Його слова прозвучали після того, як кілька снарядів впали на село в Ірані, розташованого біля північного кордону з Вірменією й Азербайджаном.

"Наш пріоритет - безпека наших міст і сіл", - наголосив президент Рухані.

Командир прикордонних сил Ірану Касем Резаї також сказав, що додаткові іранські сили були розгорнуті в районах поблизу бойових дій між Азербайджаном и Вірменією.

"З початку конфлікту низка артилерійських снарядів й ракет вдарили по території Ірану. Наші прикордонники насторожі й перемістилися на потрібні позиції. Вони повністю моніторять й контролюють кордони", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: