Макрон заявив, що прагне "підтримувати тісний діалог" з Китаєм / колаж УНІАН, фото twitter.com/Bundeskanzler, скріншот

Президент Франції Еммануель Макрон за підсумками переговорів із китайським лідером Сі Цзіньпінем у Парижі привітав зобов'язання Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Росії, пише Le Monde.

Говорячи про "агресивну війну, яку веде Росія проти України", Еммануель Макрон заявив, що прагне "підтримувати тісний діалог" з Китаєм. За його словами, візит Сі Цзіньпіна є можливістю переконатися, що Пекін не надає явної підтримки російським військовим зусиллям.

При цьому Макрон підкреслив, що у Заходу немає "підходу до зміни режиму в Москві".

Відео дня

Також президент Франції привітав ініціативу Сі Цзіньпіна "попросити всі зацікавлені сторони" в різних конфліктах про "олімпійське перемир'я" перед іграми, які розпочнуться 26 липня.

Візит Сі Цзіньпіна до Європи

Нагадаємо, повідомлялося, що Сі Цзіньпін прибув до Європи з місією послабити ескалацію напруженості, яка загрожує розпалити торговельну війну між Китаєм і ЄС. Крім того, передбачалося, що велике значення під час цього візиту матиме тема війни в Україні.

За підсумками переговорів, Макрон також заявив, що Франція не перебуває у стані війни з Росією: "Без безпеки для України не може бути безпеки для Європи. Однак ми не перебуваємо в одному човні з Україною".

Вас також можуть зацікавити новини: